вторник, 6 ноември 2012 г.

Безпризорните в неделя в рамките на "Мини-литературен фестивал"


Мини-литературен фестивал (или откриване на литературния сезон в Арт-Хостел)

Арт-Хостел открива литературния сезон с нови и традиционни събития, подплатени с прекрасна българска музика. Ние гледаме с очакване на идващата зима, защото сме подготвили за вас редица нови събития не само от областта на литературата. Няма да изреждаме всичко, което цяло лято мътим в главите си, защото добре знаете, че обичаме да ви изненадваме приятно.

Така че: гответе се за: изложби, прожекции на филми, пърформанси, инсталации. И още редица забавни мистериозни, изключително тайни работи.

Събота (10.11.2012.)

18:00 – „Четене на нови неща”

От този сезон поредицата „Четене на нови неща” веднъж месечно ще ви среща с нови неща на млади български поети, писатели, драматурзи. Поради ударното начало и многото участници, всеки ще чете по три неща!  

Съвременна българска литература има и тя се пише за вас! Тук и сега!

С участието на:

Дилян Еленков
Емил Христов
Златина Димитрова
Иван Димитров
Иван Шентов 
Калоян Праматаров
Красимира Джисова
Кристина Стоянова
Марица Колчева
Мария Македонска
Мартин Колев
Мина Стоянова
Никола Петров
Стефан Иванов


21:00 - Концерт на група i/o

Проектът "i/o"  обединява няколко артиста от българската електронна сцена.
В основата си, групата се състои от Светозар Шенков ("Zarevo"), Ясен Георгиев ("Z3N"), Марио Балабанов ("Pumpkin Temp"), Mартин Луканов (rejekHz) и Станимира Тенева. Присъщо за бандата е стилово разнообразие. Tо варира между Ambient\Glitch\IDM, подплатени с много звуци записани в заобикалящата ни среда. 

От 18:00 докато има - Веганска храна от Act!on Food (това събитие в събитието няма краен час, защото той зависи от апетита ви)

Освен храна за духа, ще ви предложим допълнителна порция храна за духа, която въздейства и на физическото ни тяло. Хората от Act!on Food  са толкова яки, че обещаха да ни изненадат с вкусотийки. Ако храната ви допадне, можете да пуснете дарения в тяхната касичка.

Act!on Food е свободна и мобилна веганска кухня, създадена през 2012 г. в София от малък колектив от ентусиасти, които споделят принципите и идеите на веганизма (правата на животните), трезвия и активен начин на живот. 

Неделя (11.11.2012.)

18:00 – Безпризорните в неделя

Не можем да минем без нашето литературно събитие, което след месец и половина ще навърши три години от началото на своето съществуване. Правилата остават същите. Чете всеки, който се запише на имейл: bezprizornite@abv.bg

Какво чакате? Нападайте!!!

Единственото изключение, което правим, е, че поради откриването на сезона не слагаме обичайното ограничение от 5 четящи на вечер. В зависимост от броя на записалите се участници може да се наложи някакво ограничение относно броя на произведенията, които ще се четат, както в съботното четене.

За подгряване вижте www.bezprizornite.blogspot.com

20:30 – „Нова драматургия на глас” (Четене на пиесата „Извънземното” на Иван Димитров)

Поредицата „Нова драматургия на глас” ще ви представя нови български пиеси под формата на четене. Събитието ще се случва веднъж месечно в понеделниците, които ще са посветени на театрални събития (четения, прожекции на постановки, премиери на книги, представяния на радио-театър, надяваме се скоро да имаме възможност да показваме и камерни постановки).

Този май пиесата „Извънземното” заедно с пиесата „Малки ритуали за сбогуване” на Оля Стоянова спечели конкурса за Българска пиеса на абсурда на името на „Наум Шопов”, организиран от Благоевградския теаър и предстои да бъде поставена там до края на театралния сезон.

С участието на:

Елена Димитрова
Добромир Цветков
Борис Георгиев
Елена Бърдарска

21:30 – БГ музика от 90-те до сега (селектирана от Борис З.)

Като аранжимент на младата българска поезия ще звучи музиката от края на миналия век и началото на новия. От реге и ска през уейв и електро до алтернативен рок и пънк.

Гответе се за една зима, изпълнена с всевъзможни (и невъзможни) събития!

Нека силата на изкуството бъде с вас!

Арт-Хостел

Няма коментари:

Публикуване на коментар